Joel Hoylaerts Fotografie

Ook Leuven schrapt grote winterevenementen door stijgende coronacijfers

Stad Leuven trekt een streep door de grote evenementen in het winteraanbod.  Niet alleen de Eindejaarscorrida, maar ook de Countdown op de Oude Markt, het Foodtruckfestival, het Groot Begijnhof bij kaarslicht en de nieuwjaarsreceptie gaan dus niet door. Leuven wil de kerstsfeer wel nog behouden op een andere manier. Dat zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). "Dat doen we met kleinere voorstellingen en extra aandacht voor inkleding en verlichting."

Een minder drukke winter dan gedacht in Leuven. Door de stijgende ziekenhuisopnames ziet burgemeester Ridouani geen andere optie. "De grote publiektrekkers zijn geschrapt uit het Wintertijdprogramma. Anderzijds is de vaccinatiegraad bijzonder hoog in onze stad en willen we toch de kerstsfeer niet laten verloren gaan", zegt Ridouani. "We zorgen dus voor een aangepast en beheersbaar programma.”

Kleinere alternatieven

Kleinere activiteiten zoals de tentoonstellingen van KNAL!, de klassieke concerten in de Sint-Pieterskerk en het lichtparcours gaan wel door.  Dat parcours krijgt nu ook een uitbreiding. De winterwandelingen en koopzondagen gaan ook nog door.

Leuven voorziet ook nieuwe vervangers zoals 'Smaakdorp', een culinair evenement op het Ladeuzeplein. In Hal 5 in Kessel-Lo komt er een ecologische schaatsbaan, waar schaatsers zich kunnen uitleven op een laagje was in plaats van ijs.

Meest gelezen