Radio 2

Opnieuw poederbrief bij sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard

Bij de sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard in Oostende is maandagmorgen opnieuw een poederbrief aangekomen. De werknemers moesten een tijdje in het gebouw blijven, maar intussen mogen zij de kantoren weer in en uit. 

"Onze directrice heeft de brief geopend, toen bleek dat daar opnieuw poeder in zat”, aldus Veerle Dubois van de Oostendse Haard. Ze werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht maar ze is intussen terug thuis. Haar bureau in de sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard blijft wel nog verzegeld. 

De brandweer sloot het hele gebouw een tijdje af. Niemand mocht nog buiten of binnen. “Wij zijn volop aan het thuiswerken, er is dus maar een 5-tal mensen aanwezig. Die mogen nu het gebouw niet verlaten", vertelde Dubois deze ochtend. Na de middag mochten de werknemers weer in en uit het kantoor. 

Tweede poederbrief dit jaar

In januari kwam er ook al een poederbrief aan op de kantoren op de Nieuwpoortsesteenweg. Toen bleek het poeder na onderzoek volstrekt ongevaarlijk. “We hopen dat het opnieuw loos alarm is, maar het is niet omdat dat vorige keer zo was, dat het nu ook het geval zal zijn”, aldus Dubois. Brandweer en politie onderzoeken de zaak. 

Meest gelezen