Bulgarije gaat opgepakte Syriëstrijder Yassine Lachiri overleveren aan België

De beruchte Syriëstrijder Yassine Lachiri, die in België bij verstek veroordeeld werd tot 20 jaar cel voor terrorisme en op 10 november opgepakt werd in Bulgarije toen hij het land binnenkwam via de grens met Turkije, zal door Bulgarije overgeleverd worden aan België. Dat heeft een rechtbank in Jambol, in het zuidoosten van Bulgarije, vandaag beslist.

Yassine Lachiri, die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit, verloor in 2020 zijn Belgische nationaliteit. Hij wordt gezien als een naaste van Abdelhamid Abaaoud, een van de kopstukken achter de organisatie van de aanslagen van Parijs in 2015.

"De rechtbank heeft geoordeeld dat de betrokken persoon overgeleverd kan worden aan de staat die hierom vraagt", zei de woordvoerder van het parket van Jambol, Milen Bojidarov, aan het Franse persagentschap AFP. 

"De procedure kon versneld worden dankzij het akkoord" van Yassine Lachiri, klinkt het. De overlevering aan ons land zou binnen tien dagen kunnen gebeuren.

Meest gelezen