VRT/Joris Van Aelten

Politie voert opnieuw actie voor meer loon en personeel: tijdlang hinder in centrum Brussel en overleg op kabinet-Verlinden

Politievakbonden hebben in Brussel opnieuw actie gevoerd aan het kruispunt Kunst-Wet op de kleine ring. Daardoor waren er een tijdlang files vanaf Koekelberg en richting het Schumanplein. De vakbonden zijn ook naar het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gegaan voor overleg.

Intussen is de betoging afgehandeld en zijn de verschillende tunnels opnieuw open voor het verkeer.

De politievakbonden hielden de voorbije weken al op verschillende plaatsen in ons land protestacties. Zo organiseerde de federale politie voor de herfstvakantie stiptheidsacties op Brussels Airport. Dat leidde toen tot veel vertragingen. Een 100-tal mensen misten hun vlucht, zo'n 25 vluchten vertrokken met vertraging. 

De bonden eisen meer werkkrachten en meer loon. Ze hebben een stakingsaanzegging ingediend die loopt tot na Nieuwjaar.  

Vandaag zijn ze ook ontvangen op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). 

Meest gelezen