Foto: Bernd Hendrickx

Spiegeltent toch nog niet ingefeest door studenten UAntwerpen: "We mogen geen sneltesten gebruiken zoals discotheken"

Heel wat studenten keken al weken uit naar het eerste feestje in de nieuwe spiegeltent op Campus Drie Eiken in Wilrijk, maar dat zal vanavond niet doorgaan. Studentenvereniging ASK-Stuwer was van plan om alle feestvierders aan de ingang te testen op corona, maar dat mogen alleen discotheken doen, dus trekken ze de stekker eruit. "Dit is enorm pijnlijk, hier gaan maanden voorbereiding aan vooraf."

Eerder deze maand kregen de studenten van Campus Drie Eiken (UAntwerpen) het verlossende nieuws dat er een nieuwe feestlocatie was gevonden, nadat het populaire Fort VI in Wilrijk permanent gesloten werd. Normaal zou de spiegeltent vanavond worden ingewijd. De studenten van de overkoepelende studentenvereniging ASK-Stuwer wilden daar hun openings-TD houden. Maar door de strengere coronamaatregelen heeft de studentenvereniging beslist om het feestje te annuleren. 

We mochten een gebouw van de universiteit gebruiken als test- en wachtruimte, maar we mogen geen sneltesten doen

Laura Razenberg, praeses ASK-Stuwer

Laura Razenberg, praeses van ASK-Stuwer, is zwaar teleurgesteld. "Het is pijnlijk. We hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt met de universiteit om alles te regelen. We hadden al langer beslist dat we iedereen zouden testen en mochten een gebouw van de universiteit gebruiken als test- en wachtruimte", vertelt Razenberg. "Maar nu blijkt dat alleen discotheken sneltesten mogen doen om te feesten zonder mondmasker. De spiegeltent is geen discotheek, dus mogen we niet testen."

Feesten met een mondmasker is voor de studentenvereniging geen optie. "Dat is niet haalbaar. Mensen kunnen niet drinken. En wie enkele pintjes op heeft, moet nog altijd z'n mondmasker op houden tijdens het dansen.Je kan dat ook moeilijk controleren." 

Foto: UAntwerpen

Meest gelezen