UZ Gent verdubbelt testcapaciteit naar 2.000 testen per dag

Omdat de vraag naar coronatesten ook in Gent bijzonder groot is, breidt het Universitair Ziekenhuis van Gent zijn testcapaciteit uit tot 2.000 per dag. De locatie van het vaccinatiepunt doet vanaf vandaag dienst als extra testcentrum, het vaccinatiepunt zelf verhuist naar de sportzaal op de campus van het UZ.

De vraag naar testen op het coronavirus is ook in Gent sterk toegenomen. Het UZ Gent heeft daarom besloten om de testcapaciteit te verdubbelen naar 2.000 per dag. Het ziekenhuis schakelt ook extra jobstudenten en gepensioneerden in. De locatie van het vaccinatiepunt van de stad en Eerstelijnszone Gent wordt vanaf vandaag deel van het naastgelegen testcentrum. Het vaccinatiepunt zelf verhuist naar de sportzaal op de site van het UZ, links van het revalidatiecentrum.

Prik zonder afspraak

Gentenaars moeten voor hun vaccin vanaf vandaag dus in de sportzaal zijn. De bewegwijzering wordt daarvoor aangepast. Maandag is meteen ook een extra dag voor Gentenaars die nog geen eerste prik hebben gekregen. Zij kunnen zonder afspraak langsgaan. Om de druk bij de Gentse huisartsen te verlichten, roept de stad Gent mensen die zich ziek voelen op om zichzelf eerst online te evalueren via de zelfevaluatietool. Wie een hoogrisicocontact had, kan met zijn of haar code terecht in verschillende testcentra in de stad.

Vaccinatiecentrum Flanders Expo

Vanaf 1 december zal in Gent ook het vaccinatiecentrum in Flanders Expo weer de deuren openen. Dat vaccinatiecentrum moest in oktober en november een tijdlang dicht omdat er al evenementen gepland waren en de overheid pas laat beslist heeft om ook een derde (booster)prik voor heel de bevolking mogelijk te maken.  

Meest gelezen