Vaccinatiecentrum Zijp in Wemmel dringend op zoek naar vrijwilligers

Het vaccinatiecentrum in Wemmel kan weer volop aan de slag met prikken, maar daarvoor komen ze handen te kort. Ze zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers met medische achtergrond. "We willen maximaal openen zodat de opgelegde doelgroepen gevaccineerd zijn voor de kerstvakantie", zegt voorzitter van de Eerstelijnszone Grimbergen Armand Hermans.
 

"Liefst vandaag nog en als dat niet kan morgen." Voorzitter Hermans is ambitieus over het prikdoel tegen de kerstvakantie. In het centrum kunnen de inwoners van Wemmel, Grimbergen, Meise, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel langskomen voor hun prik. Maar daarvoor komt het centrum nog medische hulp te kort. "Het is misschien wat te optimistisch, maar liefst willen we elke dag openen. Hoe meer mensen we nu kunnen vaccineren, hoe meer ruimte we hebben in het voorjaar wanneer we de brede bevolking weer moeten vaccineren", verklaart Hermans.

Vroedvrouwen

"We zoeken vooral medische profielen zoals artsen, verpleegkundigen of apothekers. Ook bijvoorbeeld vroedvrouwen zijn welkom, maar dan met hun diploma van voor 2018", zegt de voorzitter. "Alle medisch geschoolden die een handje kunnen toesteken zijn welkom in ons vaccinatiecentrum." Geïnteresseerden kunnen hier contact opnemen.

Meest gelezen