Radio 2

Apotheker in Overijse plaatst container om groeiende vraag naar sneltests op te vangen

De jongste weken neemt de vraag naar een corona-sneltest enorm toe. Dat bezorgt de apothekers handenvol werk. Bij apotheek Barbier-Deneyer in Overijse hebben ze daarom een container geplaatst naast de apotheek.

"De vraag naar corona-zelftests en sneltests is enorm toegenomen, en we verwachten dat dat de komende weken zal blijven duren", zegt apotheker Luc Barbier van apotheek Barbier-Deneyer uit Overijse. "We doen nu dagelijks een tiental sneltesten."

"Het gaat om de sneltesten die mensen kunnen aanvragen via de tool op mijngezondheid.be. Je mag die niet verwarren met de zelftest, die je in de apotheek kan kopen en thuis kan doen. De sneltesten worden aangevraagd door mensen met ziektesymptomen  en door mensen die van een reis terugkeren. Ze worden door ons afgenomen en ik kan je verzekeren dat ze heel wat administratief werk en uitleg vragen", stelt de apotheker.

Liever container dan tent

"Het idee voor de testcontainer is ontstaan, nadat we in de zaak twee zieke mensen over de vloer kregen. We voelden ons toen heel onveilig en besloten om de tests voortaan buiten de apotheek af te nemen", gaat Luc verder. "Eerst dachten we aan een tentje, maar dat is zo open en ook koud in deze tijd van het jaar. Daarom besloten we deze container te plaatsen naast de apotheek. We voeren hier nu dagelijks een tiental sneltesten uit en we verwachten dat we nog een tijdje aan dat tempo zullen moeten voortwerken", besluit de apotheker.

Meest gelezen