foto: Radio 2

Assisen Tongeren: emotionele getuigenis van vader van slachtoffertje Ryan (6)

Deze ochtend was het de beurt aan de vader van Ryan om te getuigen in de assisenzaal in Tongeren. Stefan Coemans vond zijn zoontje drie jaar geleden levenloos terug nadat het kind gedood was door de moeder van het kind, de thuisverpleegster Tamara N. in haar appartement in Bree. Op het proces vertelde hij over die schokkende ontdekking op tweede kerstdag 2018.

Vader Stefan Coemans vertelde aan de voorzitter en de jury over de geboorte van Ryan, de eerdere zelfmoordpoging van de beschuldigde en de stukgelopen relatie met haar. Hij wist niet dat de vrouw al eerder psychologische problemen had en haar zelfmoordpoging en de relatiebreuk zag hij niet aankomen. De man werd emotioneel toen hij begon te vertellen over die fatale avond drie jaar geleden. De moeder van beschuldigde Tamara N. liet toen ongerust weten dat ze geen contact kon krijgen met haar dochter, waarop Coemans naar haar appartement snelde. Daar deed hij de vreselijke ontdekking. Hij probeerde zowel zijn zoontje als Tamara te reanimeren tot de hulpdiensten kwamen, maar Ryan heeft hij niet meer kunnen redden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

De vader kan het niet plaatsen en zag het ook niet aankomen
Tiziana Marongiu, advocate van vader Stefan Coemans

Volgens zijn advocate Tiziana Marongiu is duidelijk geworden tijdens zijn getuigenis hoe zwaar het allemaal op de vader weegt. “Hij kan het niet plaatsen en zag het niet aankomen”, vertelt meester Marongiu. “Hij heeft zijn emoties vandaag tijdens de getuigenis getoond. Hij heeft met zijn verhaal duidelijk gemaakt wat er in zijn beleving heeft afgespeeld.”

(lees verder onder de foto)

Volgens de advocate van de beschuldigde Tamara N. zaten er tegenstrijdigheden in de getuigenis van de vader. Toen ze hem daarmee wilde confronteren, werd ze na korte tijd onderbroken door de assisenvoorzitter. Advocate Lynn Clerinx: “Die tegenstrijdigheden van Stefan Coemans hebben toch wel wat verheldering nodig. Maar omdat mijn vragen werden afgekapt, denk ik dat ik die tegenstrijdigheden zal belichten tijdens mijn pleidooien achteraf.”

Meest gelezen