Belgian Water Ski Showteam

Belgian Waterski Showteam opgelucht dat kerstmarkt Kortrijk doorgaat: “Zo kunnen we naar het WK in Florida”

De stad Kortrijk heeft beslist dat de kerstmarkt dit jaar mag doorgaan. Voor het Belgian Waterski Showteam is dat heel goed nieuws. “Met de opbrengst van onze verkoop op de kerstmarkt kunnen we naar het WK in Florida.”

Steeds meer kerstmarkten worden afgelast. De stad Kortrijk maakte bekend dat de kerstmarkt in de stad wel zal doorgaan. “We zijn heel blij dat de stad Kortrijk en de organisatoren het erdoor hebben gekregen om de kerstmarkt te laten doorgaan”, zegt Jurgen Van der Heyden van het Belgian Waterski Showteam. “Het is geweldig voor ons, maar ook voor de mensen die toch van de kerstsfeer kunnen genieten.”

WK Florida

“We verkopen daar voornamelijk drank”, zegt Jurgen. “We hebben een ruim assortiment jenevers en bieren; en we verkopen ook hapjes voor bij die drankjes.” Het Belgian Waterski Showteam is een selectie van 40 mensen uit België die meedoen aan het WK in Florida in oktober 2022. “Omdat de sport niet zo gekend is, moeten we alles zelf betalen. Daarom is de kerstmarkt heel belangrijk voor ons, want zo kunnen we de kosten drukken.”

Veilige kerstmarkt

“Je kan het vergelijken met op restaurant gaan. We gaan zitplaatsen voorzien, zodat mensen kunnen neerzitten om iets te drinken.” Jurgen heeft er een goed oog in dat alles goed zal georganiseerd zijn door de stad en de organisatoren. “Mensen gaan het appreciëren dat ze naar een kerstmarkt kunnen. Zeker nu er zoveel afgelast zijn.”

Al heeft hij geen zin om politieagent te spelen. “Maar het is wel een beetje onze plicht om mensen erop attent te maken als ze zich niet aan de regels houden. Waarom zouden we dat niet doen. We zijn heel blij dat het kan doorgaan, dat ze al die moeite doen. Dan kunnen wij ons steentje bijdragen door alles veilig te laten verlopen.”

De kerstmarkt in Kortrijk gaat door van 9 december tot en met 9 januari.

Beluister hieronder het gesprek bij Radio 2 West-Vlaanderen. 

Meest gelezen