Audi Brussels legt band minstens tot eind deze week stil, na meerdere coronabesmettingen

De directie van Audi Brussels in Vorst heeft de productie stopgezet, nadat meerdere personeelsleden begin deze week positief getest hadden op het coronavirus. "Uit voorzorg is besloten om deze week niet verder te produceren", meldt Peter D'hoore, woordvoerder van Audi Brussels.

Bij Audi Brussels, in Vorst, is de band stilgelegd nadat meer dan tien arbeiders besmet raakten met het coronavirus. De rest van de week zal er al zeker niet meer geproduceerd worden, zegt woordvoerder Peter D'Hoore: "Begin deze week testten meerdere medewerkers in de productie positief op COVID-19. Daarom is uit voorzorg besloten om deze week niet verder te produceren. Later deze week wordt bekeken hoe en wanneer de productie kan worden hervat."  

Uit voorzorg hebben wij besloten deze week niet meer te produceren
Peter D'Hoore, woordvoerder Audi Brussels

D'Hoore benadrukt dat de gezondheid van de medewerkers "de hoogste prioriteit" heeft en dat de fabriek sinds het begin van de coronapandemie uitgebreide maatregelen genomen heeft om verspreiding van het virus tegen te gaan. "Het mondmasker is bij ons nooit weggeweest."

Schrik bij werknemers

ACV-vakbondsman Louis Van Heddeghem had eerder laten weten dat personeelsleden angst hadden om te werken op dezelfde plaats waar een eerdere ploeg gewerkt had. "De directie heeft wel alles ontsmet deze ochtend", zei hij. Door de fabriek te sluiten, wil de directie volgens Van Heddeghem de uitbraak stoppen.

Bij Audi Brussels werken zo'n 3.000 mensen. De fabriek maakt op dit moment de e-tron en de e-tron sportback, dat zijn de eerste volledig elektrische wagens van Audi.

Meest gelezen