Buurtbewoners en politie Lo-Reninge en Alveringem boos over gedumpte konijntjes

In Lo-Reninge en Alveringem is er nogal wat verontwaardiging over 8 konijntjes die gedumpt zijn langs de Lovaart. Het gaat waarschijnlijk om een nestje waar de eigenaars snel vanaf wilden. Als de diertjes niet gevangen worden, is de kans klein dat ze overleven in het wild. 

Maandagmiddag zagen voorbijgangers een stuk of 8 konijntjes op de weg langs de Lovaart, tussen Lo-Reninge en Alveringem. Een aantal van de diertjes waren nog erg klein. In de buurt zijn amper woningen, dus vermoedelijk gaat het om een nestje dat opzettelijk is achtergelaten door de eigenaars. Dierenliefhebbers probeerden al de konijntjes te vangen, maar ze zijn erg schuw en vluchten telkens weg in de struiken. De kans bestaat nu dat ze omvergereden worden of er simpelweg niet in slagen om te overleven in het wild, zeker nu het terug iets kouder wordt. 

Een dier is een engagement dat je aangaat voor langere termijn. Te weinig mensen staan daar bij stil
Commissaris Jorik Debruyne, Politiezone Spoorkin

De politie kan weinig doen, er zijn geen concrete sporen die naar de eigenaars kunnen leiden. Commissaris Jorik Debruyne van de politiezone Spoorking reageert wel verontwaardigd: "We roepen mensen op om goed na te denken voor ze een dier in huis nemen", zegt hij. "Een dier is niet zomaar een hebbeding dat je eventjes in huis haalt voor het amusement. Het is een engagement dat je aangaat voor de rest van het leven van dat dier. Jammer genoeg staan nog te weinig mensen daarbij stil."

Radio 2

Meest gelezen