Coronamaatregelen leiden soms tot agressieve reacties: "Wij voeren enkel maar uit, wij zouden het ook liever anders willen", zegt uitbaatster koffiebar

De coronamaatregelen leiden soms tot agressieve reacties en dat merkt ook Lisa Haesevoets van koffiebar Nordica in Antwerpen op. Sinds de klanten hun coronapas en een identiteitsbewijs moeten tonen, krijgt ze dagelijks met boze klanten te maken, zegt ze in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

"Sinds we de coronapas en een identiteitsbewijs moeten vragen, krijgen we regelmatig te maken met agressieve reacties", zegt Lisa Haesevoets van koffiebar Nordica in Antwerpen. "Sommige mensen nemen er echt aanstoot aan en reageren kwaad. Zo krijgen we elke dag minstens 1 tot 2 personen bij ons aan de koffiebar die er echt een probleem mee hebben. Ze vinden het niet correct, geven af op de politiek."

"Wij voeren enkel uit en zouden het ook liever anders willen maar kunnen nu eenmaal niet anders", zegt Lisa. "Het is ook extra werk voor ons want we zetten altijd iemand aan de deur of de toog om de coronapas en identiteit te controleren. Bovendien moeten de maskers ook weer op wanneer mensen niet zitten".

Lisa wil wel benadrukken dat de meeste mensen best wel begripvol reageren en meteen de nodige documenten tonen.

Meest gelezen