Cursus tegen agressie voor personeel AZ Monica helpt

Veel mensen lopen de toppen van de tenen met de verstrengde coronamaatregelen en de slechte cijfers. Dat zorgt onder meer voor meer verbale agressie in de ziekenhuizen. In AZ Monica in Deurne krijgt het personeel een opleiding om met agressie te leren omgaan en mensen te kalmeren. De eerste reacties van de verpleegkundigen die de cursus hebben gevolgd, zijn alvast positief.

De cursus is gestart in september maar loopt nog altijd. Het even duurt vooraleer alle personeelsleden aan de beurt zijn gekomen. "De eerste reacties van zorgkundigen die de opleiding al gevolgd hebben, zijn heel positief", zegt zorgmanager Tom Verbiest van AZ Monica. "We zijn de curus begonnen met mensen die op de spoed, de geriatrie en intensieve zorg werken. Ze krijgen tips om de verbale agressie wat af te koelen. Als er ook fysiek geweld aan te pas komt, weten zij nu ook hoe ze daarop kunnen anticiperen. Het gaat om verdediging maar ook proberen om te verhinderen dat het gebeurt. Vechten ligt zeker niet in onze aard als verpleegkundige, maar als je niet kan vluchten, moet je zien dat je niet gewond geraakt. Ik zou zo'n opleiding zeker aanraden aan andere ziekenhuizen".

Meest gelezen