Geen binnenactiviteiten meer in groot deel Vlaamse Ardennen

Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem schrappen alle binnenactiviteiten. Ze annuleren niet alleen activiteiten die de gemeenten zélf organiseren, maar ook alle activiteiten die plaatsvinden in zaaltjes en gebouwen van de gemeente. Dat doen ze door de slechte coronacijfers, ze vinden de huidige maatregelen niet streng genoeg.

De vier gemeenten Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem zitten in één politiezone en daarom hebben de gemeentebesturen beslist een gezamenlijk coronabeleid uit te werken in een intergemeentelijke veiligheidscel. Vanmorgen is die cel samengekomen en heeft ze de beslissing genomen geen binnenactiviteiten meer toe te laten in gebouwen en zalen die eigendom zijn van de gemeente.

We doen dit omdat de cijfers niet goed zijn in onze regio en we het voorbeeld moeten geven
Burgemeester Joop Verzele (CD&V)

Burgemeester van Kruisem, Joop Verzele (CD&V): "De maatregel gaat onmiddellijk in en ook het sporten in de gemeenten wordt strenger. Sporten kan nog, maar douchen niet meer. We doen dit omdat de cijfers voor onze regio niet goed zijn en we het voorbeeld moeten geven. We zijn ook wat ontgoocheld over de snelheid waarmee maatregelen genomen worden op hogere niveaus. We hadden vlugger maatregelen verwacht van de provincie of de federale regering."

Meest gelezen