Maarten Thijs @ Stad Genk

Genk maakt "light-versie" van kerstmarkt met wel een schaatsbaan maar minder kraampjes en vervroegd sluitingsuur

In Genk is de kogel door de kerk: er komt toch een schaatsbaan maar met slechts enkele kraampjes. Schepen van Evenementen Karel Kriekemans (CD&V) spreekt over een “light versie van de kerstmarkt”. De focus ligt vooral op shoppers en families, en het is niet de bedoeling om ’s avonds te blijven plakken. “We maken er een overdaggebeuren van en voorzien een sluitingsuur”, klinkt het.

Terwijl het in veel andere Vlaamse steden afgelastingen van eindejaarsevenementen regent, gaat de kerstmarkt in Genk toch door. “Weliswaar in aangepaste versie”, licht schepen Karel Kriekemans toe. “Er zullen deze keer veel minder kraampjes staan en omstreeks negen uur ’s avonds is alles afgelopen. We focussen ons dus echt op families en shoppers, die veilig een rondje willen schaatsen. Er zullen een drietal eetstandjes zijn met onder meer goulashsoep, hamburgers en loempia’s en een chalet met een terras waar je iets kan drinken. Kortom: het wordt veel kleinschaliger dan de voorgaande edities.”

Coronapas en geen New Years Bang

De kerstmarkt betreden kan alleen op vertoon van de coronapas en met mondmasker. "We gaan ervan uit dat schaatsers boven de 12 jaar ook een mondmasker moeten dragen, maar zullen nog duidelijk over de regels communiceren", besluit Kriekemans. 

Door de onzekere coronasituatie zal de New Years Bang, het grote eindejaarsfeest dat de stad Genk organiseert, dit jaar niet plaatsvinden. 

Maarten Thijs @ Stad Genk

Meest gelezen