Gezocht: 165 contactopspoorders in West-Vlaanderen

Uitzendbureau Randstad is in de provincie West-Vlaanderen op zoek naar 165 contact tracers. “We zitten volop in de vierde golf, dus moeten we de contact tracing opschalen”, zegt Wim Van Der Linden van Randstad. De extra krachten zijn nodig in de contactcenters in Brugge en Ieper.

165. Zoveel vacatures staan er open voor de job van contact tracer in West-Vlaanderen. “150 in Brugge en 15 in Ieper”, zegt Wim Van Der Linden van Randstad. “De vierde golf is bezig, de maatregelen zijn verstrengd, dus moeten we de contact tracing opschalen. Het is heel belangrijk om op tijd de contacten in kaart te brengen.”

Vaardigheden

“Sollicitanten moeten vlot Nederlands spreken, communicatieve vaardigheden hebben, met een computer overweg kunnen en bereid zijn om te werken in een variabel uurrooster. Dat is tussen 8 uur ’s morgens en 20 uur ’s avonds.”

Je hebt geen specifieke opleiding nodig. En een groot voordeel: na een week opleiding kan je van thuis uit werken. “Je krijgt eerst uitleg over het script, welke vragen je moet stellen en hoe je met bepaalde vragen en reacties moet omgaan.”

Types

Bij Randstad zien ze dat er twee types mensen aan de slag gaan als contact tracer. “Er zijn mensen die dat vanuit een maatschappelijk engagement doen, maar er zijn er ook die een verdere carrière binnen een callcenter ambiëren.”

Solliciteren kan heel laagdrempelig door ‘CONTACT’ te sms’en naar het gratis nummer 8989.

Beluister hieronder het gesprek bij Radio 2 West-Vlaanderen.

Meest gelezen