2 inzittenden van auto met Franse nummerplaat op de vlucht na achtervolging van Bertem tot Heverlee

In de vooravond heeft een ANPR-camera een geseinde Franse nummerplaat gesignaleerd in Bertem. De politie ging in de achtervolging tot in Heverlee, maar de twee inzittenden konden te voet ontsnappen.

De politie kreeg via een ANPR-camera in Bertem een "hit" binnen. Dat betekent dat een auto met een nummerplaat bekend staat om gerechtelijke feiten. De politie ging in achtervolging, maar de wagen met Franse nummerplaat reed weg. Uiteindelijk reed de auto zich vast in de Bertemstraat in Heverlee. Daar sloegen de twee verdachten te voet op de vlucht.

De overburen riepen naar een politieman: 'ze staan hier aan het achterraam!' Hij scheen met zijn zaklamp, waarop ze verdwenen in de duisternis.

Buurtbewoonster

Een buurbewoonster zag het allemaal gebeuren: "Ik dacht dat er iets scheelde met de buurman, er stond een grijze auto in zijn voortuin. Toen zag ik een politiewagen met één politieman. Hij leek bang en zei dat hij wachtte op versterking. De overburen riepen dat de mannen in de achtertuin aan het raam stonden. Daarop scheen de politieman met zijn zaklamp en verdwenen de verdachten in het donker."

De politie zette een helikopter en een speurhond in, maar voorlopig tevergeefs. Het is niet bekend om welke gerechtelijke feiten de auto geseind staat.

Meest gelezen