Burgemeester van Leuven verbiedt cantussen voor studenten

In Leuven mogen studenten vanaf vandaag geen cantussen meer organiseren. Tot 28 januari zijn er geen feesten toegelaten waar grote groepen studenten samenkomen om te zingen en te drinken. Burgemeester Ridouani neemt die beslissing wegens de hoge besmettingscijfers. 

Leuven kondigde eerder al aan dat heel wat evenementen afgelast zijn, zoals de kerstmarkt, het foodtruckfestival en de Eindejaarscorrida. En nu is er ook een verbod op cantussen voor studenten. Dat schrijft het studentenblad Veto en het wordt ook bevestigd door burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).

"Grote groepen aan tafel, al zingend en drinkend, dat is op dit moment geen goed idee", zegt de Leuvense burgemeester. "De huidige besmettingscijfers en het grote aantal ziekenhuisopnames verplichten ons om die beslissing te nemen." Het cantusverbod loopt al zeker tot 28 januari. 

Meest gelezen