Na 50 jaar opnieuw een stadsbrouwerij in Hasselt

In mei opent in de Raamstraat in Hasselt een stadsbrouwerij. Met Brewmine TAP zal er na een halve eeuw weer bier gebrouwen worden in het centrum van de stad. De brouwerij zal verweven zijn met een horecagedeelte. 

“Je kan er dus kijken hoe bier gebrouwen wordt terwijl je een pintje drinkt”, zegt initiatiefnemer Hilaire Spreuwers. “Elke stad zou eigenlijk een brouwerij moeten hebben. En in Hasselt komt die nu binnen de kleine ring."

Van links naar rechts de initiatiefnemers Bart Balis, Joey Andries, Hans Theunissen en Hilaire Spreuwers

Kennis uitwisselen

In Brewmine TAP kunnen, naast de vaste bierbrouwer, ook andere brouwers aan de slag om er hun eigen bier te maken. “Ik denk dan aan hobbybrouwers en kleine bierfirma's die bij ons gebruik maken van de infrastructuur”, gaat Spreuwers verder.” Onze brouwer zal hen dan wegwijs maken . Op die manier wordt Brewmine TAP een plaats om kennis uit te wisselen. Wie zelf niet thuis is in het bier brouwen, kan ook een eigen bier laten brouwen door onze huisbrouwer."

Horeca

Bierfans kunnen in het horecagedeelte 20 soorten eigen gebrouwen bier van de tap proeven. Om het project te realiseren zoekt Brewmine TAP nog een brouwer en investeerders.

 Maar de initiatiefnemers hebben daar het volste vertrouwen in en zien het groots. "Over enkele jaren willen we  drie gelijkaardige brouwerijcafés openen in andere steden", besluit Spreuwers.  

Meest gelezen