Radio 2

Nieuw testcentrum voor Meetjesland opent de deuren in Aalter

In Aalter is vanmiddag een groot testcentrum geopend waar alle inwoners van het Meetjesland zich kunnen laten testen op corona. Tot nu moesten ze daarvoor naar de huisarts of naar het testcentrum in het ziekenhuis van Eeklo. Maar die kunnen de vele coronatesten niet meer aan, en dus is er nu een groot testcentrum in het Sportpark van Aalter. 

In het testcentrum in Aalter zullen aanvankelijk 60 coronatests per dag kunnen worden afgenomen, maar dat kan stijgen naar 120. Iedereen uit het Meetjesland kan er terecht maar je moet vooraf wel een afspraak maken en een testcode aanvragen. 

Burgemeester De Crem (CD&V/N-VA) van Aalter: "De huisartsen van Huisartsenwachtpost Meetjesland werden overspoeld door mensen die wilden getest worden. En anderzijds zitten we ook, zoals in de rest van het land, met de toename van het aantal besmettingen. Dit testcentrum is het spiegelbeeld van het testcentrum dat al in Eeklo functioneert."

Eerste bijkomende testcentrum, misschien niet laatste

Huisarts Karel De Crem bevestigt de noodzaak aan bijkomende testcapaciteit: "De laatste tijd worden huisartsen overstelpt met vragen rond het coronavirus. En de reguliere, klassieke huisartsengeneeskunde komt daarbij een beetje in de verdrukking. Het wordt moeilijk om andere patiënten zoals suikerzieken, nierdialysepatiënten, mensen in palliatieve zorg en dergelijke de kwalitatieve zorg te bieden waar ze recht op hebben."

De druk op de huisartsen zal ook nog niet meteen afnemen. De cijfers van coronabesmettingen stijgen ook in het Meetjesland en elk positief geval leidt tot extra mensen die zich moeten laten testen of in quarantaine moeten. Dokter De Crem sluit dan ook niet uit dat er nog testcentra in het gebied van de huisartsenpost Meetjesland zullen volgen.

Meest gelezen