Overleg tussen politiebonden en minister Verlinden (CD&V) afgelopen, bonden: "Een fiasco, acties gaan gewoon voort"

Het overleg tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voor vandaag is afgelopen. Maandag wordt er verder gepraat. De bonden spreken alvast van een "ontgoocheling" en "fiasco". De politievakbonden houden al een tijdje verschillende acties, omdat ze onder meer meer loon en meer personeel willen.

Al sinds half november ondersteunen de politievakbonden hun roep naar meer loon, middelen en personeel ook met verschillende acties. Stipheidsacties aan de luchthaven, controles aan op- en afritten ... het zorgde de voorbije week al voor heel wat hinder op de weg. 

Nu opnieuw met een lege doos wandelen gestuurd worden, dat pikt niemand

Carlo Medo, NSPV

De bonden willen een verbetering van het statuut, dat het politiepersoneel meer loon krijgt, en dat er ook agenten bijkomen. Vandaag zaten de bonden opnieuw samen met bevoegd minister Annelies Verlinden (CD&V) om de kwestie te bespreken. Na afloop van dat overleg spreken de bonden van een "ontgoocheling". "Dit is een fiasco", aldus Carlo Medo van de politievakbond NSPV. "De minister heeft ons gevraagd om maandag opnieuw samen te zitten, we zullen zien (...) We willen dat er op tafel echt iets heel concreets komt."

Acties gaan voort

"De boodschap die we vandaag gekregen hebben, was meer dan onvoldoende om eventueel te stoppen met acties", aldus Medo. "Het zou kunnen dat er opnieuw stiptheidsacties komen. Politiemensen hebben het gehad, ze zijn ontgoocheld en boos. Ze willen oplossingen. Twintig jaar is er niets gebeurd, er is 6 maanden onderhandeld. Nu opnieuw met een lege doos wandelen gestuurd worden, dat pikt niemand, en zeker niet de politie."

Het kabinet-Verlinden laat weten dat alle partijen vandaag opnieuw de kans kregen om hun ideeën te delen. "De minister gaat hier nu verder mee aan de slag", aldus het persbericht. "Ze zoekt, samen met de partners binnen de federale regering, een oplossing om het statuut van de politiemensen te verbeteren, en om de lokale besturen waar mogelijk te ondersteunen. Zij zijn werkgever van ruim 35.000 van de 48.000 politiemensen, en dus een belangrijke partner."

Meest gelezen