Winnaar Piet Vande Casteele (r) naast juryvoorzitter Robert Van Duüren (l)
VLAM

Piet Vande Casteele uit Deinze is verkozen tot Viskok van het Jaar 2022

Piet Vande Casteele uit Deinze haalde het gisteren van 4 andere professionele koks in de finale van de wedstrijd Viskok van het Jaar. De finale van de wedstrijd vond plaats op de Horeca Expo in de Gentse Flanders Expo. De vijf finalisten moesten aan de slag met de vis van het jaar: rog.

Piet Vande Casteele uit Deinze bereidde volgens de jury het beste gerecht met rog en werd gekroond tot Viskok van het Jaar 2022. De wedstrijd wordt georganiseerd door het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en was al aan de 33ste editie toe.  Kandidaten moesten een origineel recept met rog insturen waaruit de jury 5 finalisten selecteerde

De 5 finalisten moesten hun kookkunsten tonen voor de vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door Mastercook Robert Van Duüren. Ze moesten hun recept live klaarmaken in de demonstratiekeukens van Horeca Expo.

Piet Vande Casteele haalde het met een rollade van rog ‘no waste’, sushi van witloof, Belgische Xo saus op basis van Noordzeegarnaal en Gandaham grand cru en een mousseline van Rodenbach

VLAM

Meest gelezen