Politie waarschuwt voor vaccinatie- en herstelbewijzen die via sociale media worden aangeboden

De politie waarschuwt voor oplichters die herstel- of vaccinatiebewijzen op naam te koop aanbieden. Zowel bij politiezone Lama als in de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken zijn daarover meldingen binnengekomen.

 In een bericht dat online circuleert wordt reclame gemaakt voor vaccinatie- of herstelbewijzen. Je kan zelf het vaccin kiezen dat je zogezegd zou gekregen hebben maar van een echte prik is helemaal geen sprake. 

Wie zo'n bewijs gebruikt, is zelf strafbaar

"Wij hebben een melding gekregen dat iemand via social media reclame zou ontvangen hebben om zo'n bewijs te ontvangen in zijn corona-appcheck", zegt korpschef Steve Provost van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. "Maar wij willen de mensen waarschuwen hier niet op in te gaan. Als u dat toch doet en u gebruikt zo'n bewijs in cafés of restaurants, bent u zelf ook nog strafbaar", besluit Provost. 

Meest gelezen