UHasselt

UHasselt stelt 7 "Fellows" aan: "Universiteit en samenleving dichter bij mekaar brengen" 

De UHasselt heeft zeven “Fellows” aangesteld die als ambassadeurs er voor zullen zorgen dat de universiteit en de samenleving dichter bij mekaar gebracht worden. De zeven ambassadeurs zijn allemaal bekende personen uit de bedrijfswereld, die al een rijke professionele carrière achter de rug hebben.

Iedere fellow zal vanuit zijn eigen ervaring en netwerk, sterke ideeën, aanknopingspunten en inspiratie kunnen bieden aan onze faculteiten. Zo hebben onder meer de erevoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Limburg en enkele bekende figuren in de bedrijfswereld zich geëngageerd. “Het zijn echt toppers met al een hele rijke professionele carrière, voor sommigen nog lopende en voor sommigen is die al afgelopen. En ze hebben echt veel zin om zich in te zetten voor de universiteit”, zegt Rector Bernard Vanheusden. “Zo gaan ze samen studiedagen of lezingen organiseren, of ze nemen bijvoorbeeld studenten mee naar een rechtbank. Ook zullen ze stageplaatsen aanbieden voor leerkrachten. Dus alles wat vanuit de faculteiten als interessant bevonden wordt, kan in samenspraak met hen aangeboden worden.”

Traditie

Vanheusden hoopt dat het aanstellen van fellows een echte traditie wordt, die de universiteit extra uitstraling geeft: “Ze worden aangeduid voor drie jaar, en binnen anderhalf jaar gaan we dan een nieuwe lichting aanduiden. De bedoeling is dat je zo continu lichtingen hebt die samenlopen, en dat we een groep van enthousiaste ambassadeurs van de universiteit geleidelijk opbouwen.” 

Slechts één vrouw

Opvallend, er is maar één vrouw bij. Dat is een werkpunt voor de volgende jaren, geeft de rector toe: “Dat is zeker een aandachtspunt en we hebben dat ook uit de eerste ronde van voorstellen vastgesteld. En we zullen daar bij een volgende ronde zeker rekening mee houden. Maar we hebben in eerste instantie er voor willen zorgen dat we mooie, sterke en enthousiaste profielen hebben. En of het kandidaten zijn die spontaan door de faculteiten werden voorgedragen.” 

Meest gelezen