Radio 2

Nu de vaccinatiecentra heropenen, worden vrijwilligers weer opgetrommeld: "Ik sta te popelen" 

Nu iedereen zijn boosterprik van het coronavaccin moet krijgen, zullen de vaccinatiecentra binnenkort weer op volle toeren draaien en daar zijn veel helpende handen voor nodig. Jos Winnen was tijdens de eerste vaccinatieronde vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Tienen en zal nu opnieuw de mouwen opstropen. "Ik doe dat met plezier, ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt."

Op dit moment wordt de boosterprik van het coronavaccin gegeven aan 65-plussers en zorgverleners, maar binnenkort komen er daar ook mensen jonger dan 65 jaar bij en zullen de vaccinatiecentra weer op volle kracht werken. Maar dat is niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Jos Winnen was tijdens de eerste vaccinatieronde vrijwilliger in het vaccinatiecentrum in Tienen en staat ook nu weer paraat om te helpen.

Het is fijn om andere vrijwilligers opnieuw terug te zien. Dat is bijna een grote familie geworden.

"Ik heb daar niet over getwijfeld, ik sta te popelen. Ik heb geen medische achtergrond, dus ik ben een steward. Ik help mensen die in een rolstoel zitten, ik check of mensen koorts hebben, ik begeleid mensen naar de spuitkabines, het is een veelzijdige functie en dat maakt het heel tof. Ik doe zowat alles behalve het vaccineren." 

Jos wilde graag helpen tijdens de coronacrisis en heeft zich kandidaat gesteld nog voor de stad Tienen een oproep deed. "Sommige vrijwilligers zijn in de tussentijd op zoek gegaan naar ander vrijwilligerswerk, maar ik ben er zeker van dat we het wel kunnen bolwerken. Het is fijn om andere vrijwilligers opnieuw terug te zien. Dat is bijna een grote familie geworden. Ik heb er vrienden voor het leven aan overgehouden."

Meest gelezen