Bewoner van het appartementsgebouw

Vier brandstichtingen in appartementsgebouw in Evere, parket is op zoek naar de dader

Het parket van Brussel voert een onderzoek naar een reeks brandstichtingen in een appartemenstgebouw in Evere. Op een week tijd is daar vier keer brand uitgebroken. 

In een appartementsgebouw aan de Oud-Strijderslaan in Evere brak gisteren op drie plaatsen brand uit. Vorige week was er ook al twee keer een brand in het gebouw en vorige zondag brandde het in de kelder. Het ging telkens om kleinere branden met veel rookontwikkeling. De schade viel mee en er raakte ook niemand gewond. 

Het parket bevestigt dat het telkens om brandstichting gaat en onderzoekt nu wie de dader is. "Wij kunnen meedelen dat er verschillende opzettelijke brandstichtingen hebben plaatsgevonden aan de Oud-Strijderslaan in Evere”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Het labo van de federale politie en een branddeskundige werden aangesteld en zijn ter plaatse gegaan voor de nodige vaststellingen. Er loopt nu een onderzoek om de dader of daders te identificeren."

Meest gelezen