Copyright Eline Arnoys

Eline Arnoys uit Gent bouwt oude Van Hool-promobus van ex-wielrenner Tom Boonen om tot "tiny house"

Eline Arnoys uit Gent kocht een oude promobus van ex-wielrenner Tom Boonen en vormt die om tot tiny house. De prijzen in Gent om iets te huren liggen hoog en dit is een betaalbaar alternatief. De bus is 12 meter lang en staat voorlopig in Antwerpen waar haar vriend woont. Ze zoekt nog een plaats in Gent en omstreken om de bus te stallen en eraan te werken.

De huurprijzen in Gent zijn voor veel mensen te hoog, dus worden die soms heel creatief in het zoeken naar een alternatief. Eline Arnoys en haar vriend aan hadden het plan om een tiny house te kopen, want het kleiner wonen spreekt hen aan, en waarom ook niet ineens iets mobielers: "Een bus is ook groter dan het gemiddelde tiny house. Die bus is 12 meter lang, dus daar kan al wat in", zegt Arnoys:

De bus is 30 jaar oud en de teller stopte op 1 miljoen kilometer, zegt Arnoys: "Ik wil liever niet weten hoeveel kilometer precies die gereden heeft, maar die rijdt alleszins nog supergoed. Hij is heel goed onderhouden." 

Klein huis

Momenteel is het plan om van de bus een tiny house te maken, een klein huis dus. En om er niet onmiddellijk mee rond te rijden: "Voorlopig laten we hem in België staan. Maar als hij klaar is om in te wonen, kunnen we wel eens naar bijvoorbeeld Portugal rijden. We zien wel wat de plannen kunnen zijn."

Het zou een promobus voor Tom Boonen geweest zijn, er stond zelfs een tapinstallatie in
Eline Arnoys uit Gent

De bus heeft een douche en een toilet, en er hangt nogal wat geschiedenis aan, vertelt Arnoys. "De verkoper vertelde dat het eerst een Lijnbus was. Nadien zou het een promobus voor Tom Boonen geweest zijn. Er stond een tapinstallatie in, dus ik denk dat ze ermee op tour gingen. Er gaat vanalles gebeurd zijn in die bus."

Eline Arnoys aan het werk.
Copyright Eline Arnoys

Veel werk

Er hangt een luifel aan en er zit een watertank in, ook een deel van de elektriciteit is gelegd. Handig om mee te starten, maar er is toch nog veel werk aan: "Ik heb al afbraakwerken gedaan, geschuurd en ruwbouwwerken gedaan. Nu ben ik hem aan het klaarzetten voor de keuring in de garage van mijn vriend."

De bus staat ingescheven als camper, zegt Arnoys:" Dus er moet een keuken in staan. Degene die er nu instaat, gaat eruit. Dan ga ik isoleren, elektriciteit leggen en dan is het nog de afwerking die moet gebeuren."

Standplaats gezocht

Arnoys woont in Gent, haar vriend in Antwerpen dus de bus staat ook nog voorlopig daar. "Niet evident", zegt ze. "Ik zoek nog een plek waar ik eraan kan werken in Gent en omstreken. Ik ben niet veeleisend en kan mijn plan trekken. Een parkeerplek, eventueel overdekt, zou ideaal zijn." Met een bus ergens parkeren mag ook niet overal: "In Wallonië kan dat wel, maar voor Vlaanderen blijft dat voorlopig een grijze zone."

Eline Arnoys kan gemaild worden als er ergens een standplaats beschikbaar is: eline.arnoys@hotmail.com.

De binnenkant van de bus.
Copyright Eline Arnoys

BEKIJK - Benieuwd hoe een tiny house er binnenin kan uit zien? In deze video leidt Sieglinde, die ook in zo'n huisje woont, je rond in haar woninkje:

Videospeler inladen...

Meest gelezen