VTM-nieuwsanker Stef Wauters wint Wablieft-prijs voor duidelijke taal

De winnaar van de Wablieft-prijs voor duidelijke taal is dit jaar Stef Wauters. De prijs wordt sinds 1997 uitgereikt door Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal. De prijs is erkenning voor Vlaamse mediafiguren, politici of verenigingen die zich inspannen voor een helder en eenvoudig taalgebruik.

VTM-nieuwsanker Stef Wauters wint dit jaar de Wablieft-prijs voor duidelijke taal. Hij ontving de prijs vorige week in de studio van VTM Nieuws. Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal, gaat elk jaar op zoek naar inspirerende voorbeelden van heldere communicatie. 

De prijs is een erkenning voor Vlaamse mediafiguren, politici of verenigingen die zich inspannen voor een helder en eenvoudig taalgebruik, dat voor iedereen toegankelijk is. De prijs voor klare taal wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door Wablieft.

Vorige winnaars waren onder meer voetballer Vincent Kompany, weervrouw Jill Peeters, televisiemaker Lieven Scheire, VRT-journalist Chris De Nijs en viroloog Steven van Gucht.

Het is niet echt een hoofdpunt van Het Nieuws, maar voor mij persoonlijk toch een beetje een hoogtepunt.

Stef Wauters, VTM-nieuwsanker

Stef Wauters: "Dit vind ik wel een heel leuke bekroning. We proberen vaak heel moeilijke en complexe verhalen bevattelijk voor het brede publiek te brengen. Daar werken we elke dag heel hard aan en dan doet het plezier als mensen zeggen: “Dat doe je goed.” Het is niet echt een hoofdpunt van Het Nieuws, maar voor mij persoonlijk toch een beetje een hoogtepunt."

Professionele jury

Voor het eerst koos Wablieft de winnaar samen met een externe jury. De zes leden zijn Steven Van Gucht (viroloog en winnaar van de Wablieft-prijs 2020), Dany Verstraeten (VTM-nieuwsanker), Ine Van Wymersch (procureur des Konings), Ruud Hendrickx (VRT-taaladviseur), Wouter Deprez (cabaretier) en Ronny Stoop (ambassadeur geletterdheid).

De andere kandidaten dit jaar waren De “woonfiches” van de Stad Gent (die helder en beknopt uitleggen hoe je bijvoorbeeld een sociale lening kan aanvragen, en opgesteld zijn door de Dienst Wonen en de Dienst Communicatie),  en de website notaris.be .

Meest gelezen