radio 2

11-jarige Enno uit Heffen start met kinderkrant: "Ik moest zelf altijd de grotemensenkrant lezen"

De 11-jarge Enno Bové uit Heffen is gestart met een kinderkrant. Hij leest zelf graag de krant en wilde er ééntje op maat van kinderen, want nu moet hij altijd de "grotemensenkrant" lezen. Hij deed zijn verhaal in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

"Ik lees zelf ook graag de krant maar moest altijd een "grotemensenkrant" lezen", zegt de 11-jarige Enno Bové uit Heffen bij Mechelen. "Ik dacht dat het wel leuk zou zijn als elk kind nieuws op maat kan lezen. Ik heb dan beslist om er zelf maar mee te beginnen", zegt hij beslist.

De kinderkrant belicht zowel serieuze als de ietwat luchtigere items. "Dat kinderen vanaf 10 jaar een mondmasker moeten dragen bijvoorbeeld, ik heb die persconferentie gevolgd. Ik schrijf evengoed over een hond die multimiljonair is, over Kinderrechtendag, de Warmste Week of dino's die licht geven en tot leven komen."

Er staat ook elke week een mop in, zoals deze bijvoorbeeld: "Jantje moet op school leren rekenen. De meester zegt, Jantje, ik leg vier eieren op tafel en jij ligt er drie bij. Hoeveel eieren liggen er dan? Jantje zegt nog steeds vier eieren, want ik kan geen eieren leggen." Je vindt de kinderkrant hier.

Zou hij later zelf journalist willen worden? "Ik ben er nog niet helemaal uit. Mogelijk journalist, presentator, acteur of nieuwsanker, alleszins iets in die richting", besluit Enno. Hij heeft het alvast van geen vreemden want zijn beide ouders zijn journalist.

Meest gelezen