Radio 2

"Den Otto" uit Eén-reeks "Eigen kweek" is terug in West-Vlaanderen: "Wel al de motor opgeblazen"

"Den Otto", de oranje Opel Kadett uit de Eén-reeks "Eigen Kweek", is terug in eigen streek. Mathias Ver Eecke uit Zonnebeke kocht de wagen over van een verzamelaar uit Limburg. “Hij is terug thuisgekomen.”

"Den Otto" uit "Eigen kweek" is terug in handen van een West-Vlaming. Mathias Ver Eecke uit Zonnebeke kocht de oranje Opel Kadett over van een Limburgse verzamelaar. “Ik heb een passie voor rally en autosport in het algemeen. Ik was ook een grote fan van "Eigen Kweek" en heb Den Otto altijd een mooie auto gevonden”, vertelt hij.

“De auto is gebruikt voor de opnames en werd na de reeks in 2019 geveild. De Limburgse verzamelaar hield hem bij tot deze zomer, maar verkocht hem opnieuw. En ik heb hem gekocht.” Volgens Mathias viel de prijs voor de auto goed mee, omdat er deze keer minder aandacht naar de verkoop ging. “Hij is sowieso al meer waard dan een gewone Opel Kadett omdat het een competitievoertuig is, maar hij is iets meer waard door zijn geschiedenis.”

(Lees verder onder de foto.)

Mathias zit trots in zijn 'otto'.
Radio 2

Icoon met gebreken

Niet alleen voor Mathias, maar ook voor mensen uit de streek, is het een iconische wagen. “Iedereen herkent hem. Zeker hier in de Westhoek is het een icoon. De wagen stond in Limburg, de andere kant van het land, en is nu thuisgekomen.”

Na de aankoop werd de wagen grondig getest in Frankrijk om te kijken hoe hij rijdt en functioneert. De Rally van Kortrijk afgelopen weekend was zijn groot debuut. Maar net zoals in de reeks heeft de wagen mankementen. "Bij de eerste proef van de rally, in Moeskroen, vielen de lichten uit toen we aan de start kwamen”, vertelt hij. “Het was donker en er stonden amper lichten langs de baan. Maar we zijn er met de schrik en zonder kleerscheuren vanaf gekomen.”

Maar bij de derde ronde is het fout gelopen. “We reden iets vlotter en sneller en zo hebben we de motor opgeblazen. We zijn nu op zoek naar een andere motor. Hopelijk vinden we die tegen volgend seizoen, maar ik heb er een goed oog in. De ultieme droom is de Rally van Ieper rijden, over de Grote Markt kunnen rijden.”

Meest gelezen