Bende autodieven opgepakt in de Zennevallei

De politie Zennevallei heeft een bende opgerold die verantwoordelijk is voor een reeks autodiefstallen. Ze stalen vooral terreinwagens in onder meer Beersel, Halle, Vilvoorde en Machelen. Dankzij camerabeelden kwam de politie een man van 23 uit Sint-Pieters-Leeuw op het spoor. Na verder onderzoek werden nog drie mannen opgepakt. Ze zijn door de onderzoeksrechter aangehouden en worden verdacht van zo'n 15 autodiefstallen.  

"Sinds augustus 2021 werd de zone Zennevallei geconfronteerd met verschillende voertuigdiefstallen, meer specifiek voertuigen van het merk Toyota model RAV4”, zegt politiewoordvoerder Anneleen Adang. “Onze recherche startte een onderzoek naar de verdwenen SUV-wagens, waarbij zowel ANPR-camera’s als andere opsporingsmiddelen werden ingezet. Al snel kwam de politie een verdachte op het spoor, een 23-jarige inwoner van Sint-Pieters-Leeuw. Het verder onderzoek leidde tot de identificatie van een bende, die onder meer actief was in Brussel, Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde en Machelen."

"In totaal konden vijftien feiten aan de bende gelinkt worden, waarvan dertien effectieve diefstallen en twee pogingen", vertelt Adang. "Afgelopen week werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Vilvoorde. Hierbij werden twee voertuigen en een grote som cash geld in beslag genomen. Twee twintigers uit Sint-Pieters-Leeuw, een 35-jarige man uit Vilvoorde en één persoon zonder geldige verblijfplaats van 45 jaar oud werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste."

Meest gelezen