Brandweerzone Rand

Interesse in een brandweerwagen? Brandweerzone Rand verkoopt een exemplaar uit 1993

Brandweerzone Rand, in het ruime gebied rond de stad Antwerpen, verkoopt een deel van zijn oud materieel omdat dat aan vervanging toe is. Pronkstuk is een oude brandweerwagen uit 1993. Geïnteresseerden kunnen bieden via een veiling. Er is heel wat interesse, ook uit het buitenland. Daar krijgen sommige voertuigen een tweede leven en doen ze nog dienst als brandweerwagen.

"Bij de brandweer verzorgen wij ons materieel goed maar na 20 of 30 jaar dringt vervanging zich op", zegt Koen Vanderzwalm, directeur logistiek bij de brandweerzone Rand.  Die zone bedient 21 gemeenten in het ruime gebied rond de stad Antwerpen, gaande van Essen in het  noorden tot Kontich in het zuiden. "Daarom verkopen wij een deel van ons oud materieel via een veiling."

Naast brandweerwagens en andere voertuigen staan er ook bijvoorbeeld zwaailichten en brandweerslangen op en nog heel wat ander materieel.

Is daar cliënteel voor?

""Koploper is een brandweerwagen van 34 jaar oud. Er is best wat interesse voor. Denk aan verzamelaars maar er wordt ook geboden vanuit het buitenland. Sommige van onze voertuigen krijgen een tweede leven bij brandweerkorpsen in het buitenland. Zij rijden wel nog rond met onze oude wagens", zegt Koen.

Voor de brandweerwagen van 34 jaar oud is momenteel een bod binnen van ruim 11.000 euro. "Vermoedelijk gaat dat nog de hoogte in", zegt Koen. "Dat zijn mooie bedragen voor dergelijke voertuigen maar je mag daar natuurlijk de LEZ-zone in Antwerpen niet meer mee binnen", zegt hij lachend. Voor gebruik in België moeten de blauwe zwaailichten en sirene er trouwens wel afgehaald worden, dat is wettelijk zo geregeld.

"Zelf zou ik graag op een tankwagen uit 1994 bieden, maar mijn oprit is daar helaas net iets te klein voor", zegt Koen lachend. Wie interesse heeft, kan hier bieden tot deze namiddag 16 uur. 

Meest gelezen