café Den Comptoir

Cafébazen rond Jan Breydelstadion nemen zelf extra coronamaatregelen: "Geen bandje, geen bier"

Club Brugge speelt vanavond een levensbelangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Leipzig. De cafés op De Platse, in de schaduw van Jan Breydel, verwachten dan ook heel wat volk. Daarom worden extra maatregelen genomen. 

De cafés op De Platse zullen vanavond streng controleren op het Covid Safe Ticket. Het plein wordt volledig afgebakend met nadarhekken en enkel wie gevaccineerd is, komt erin. "Je zal je Covid Safe Ticket en je identiteitskaart moeten tonen, ook voor een pintje op het terras", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Daarmee gaat Brugge dus verder dan de federale coronaregels. Want op zich mag je in de horeca op een terras wél zonder coronapas iets eten of drinken. 

 

Controleurs op kosten van cafébazen

De cafébazen zullen zelfs op eigen kosten controleurs inzetten om de supporters te controleren. "Het is ook in ons eigen belang, dat iedereen minstens toch dat Covid Safe Ticket kan voorleggen. Het gaat niet over 100 man die hier zal staan. We verwachten wel 2000 supporters. We willen hier geen grote besmettingen veroorzaken." 

Club Brugge speelt vanavond om 21 uur een levensbelangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Leipzig. Als Club verliest, dan zijn ze zo goed als zeker uitgeschakeld. Een gelijkspel of winst betekent Europese overwintering, wat een stunt van formaat zou zijn. 

 

Meest gelezen