Radio 2

Evenementen worden massaal geschrapt in vierde coronagolf: "Geen mens die er nu aan denkt om iets te organiseren"

Door de vierde coronagolf komen er haast geen boekingen meer binnen bij het evenementenbedrijf The Fungroup uit Beringen. "We zouden nu ons seizoen van 2022 moeten voorbereiden, maar iedereen is de coronacijfers nog aan het afwachten", zegt zaakvoerder Stefan Kerkhofs. 

Het seizoen van The Fungroup loopt ongeveer van april tot november. Nieuwe boekingen zouden nu volop moeten binnenlopen. Maar corona strooit al voor de vierde keer roet in het eten. "Iedereen wil weten wat het virus nog gaat doen, wat de wereld uiteindelijk gaat doen", merkt zaakvoerder Stefan Kerkhofs van The Fungroup. "Er is geen mens die er nu aan denkt om op korte termijn iets te organiseren. Ik kan het aantal boekingen op 1  hand tellen."

Het zal moeilijk worden om mensen te overtuigen om weer 7 dagen op 7 te werken

Stefan Kerkhofs, Fungroup

Kerkhofs vreest dat de problemen ook nog lang niet voorbij zijn. "Als het niet komt door de coronacijfers en het gebrek aan boekingen dan zal het door een personeelstekort zijn. "Heel veel mensen hebben de sector verlaten. En veel mensen zijn nu van 9 tot 5 gaan werken, het zal moeilijk worden om hen te overtuigen om weer 7 dagen op 7 te werken." 

Voor het uitbreken van de coronacrisis had Kerkhofs 15 vaste werknemers en zo'n 70 gelegenheidsmedewerkers in dienst. Nu zijn er dat nog 5 en de kans is groot dat ze opnieuw technisch werkloos worden. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van de Fungroup. "Nee, het positivisme heeft nog altijd de bovenhand!"  

Meest gelezen