radio 2

Geen schaatsboot op Dijle in Mechelen, stad deelt wel 5.000 gratis tickets uit om te gaan schaatsen 

In Mechelen komt er dit jaar geen schaatsboot op de Dijle tijdens de eindejaarsperiode. De stad deelt wel 5.000 gratis tickets uit om te gaan schaatsen in het Skating Center in de stad. Wie wil gaan schaatsen, kan vanaf 10 december een ticket aanvragen op de website van Mechelen Feest.

Door corona komt er dit jaar geen schaatsboot op de Dijle in Mechelen. Om de pil wat te verzachten, deelt de stad wel 5.000 gratis tickets uit om te gaan schaatsen aan het Ice Skating Center in Mechelen. "We hebben een prachtige schaatsbaan vlakbij de stad. We willen niet alleen Mechelaars laten schaatsen maar ook de uitbaters een hart onder de riem steken want die blijven zich engageren in deze moeilijke coronatijden", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Kathleen Geerts van de schaatspiste reageert enthousiast op het initiatief van de stad. "Sinds maart 2020 mogen we maar met mondjesmaat openen. Reken daar een serieuze stijging van de energiekosten bij, bijna een verdrievoudiging, en je snapt dat het voor ons niet gemakkelijk is geweest. Bovendien worden de komende weken ook nog spannend. Zullen we blijven mogen indoorsporten?", vraagt ze zich af.

Wie wil gaan schaatsen, kan vanaf 10 december een ticket aanvragen op de website van Mechelen Feest. Mechelen Feest is momenteel nog de laatste hand aan het leggen aan het winterprogramma van de stad. Zo gaat de Warmste Week door, weliswaar in afgeslankte versie.

Meest gelezen