Radio 2

Ieper pakt uit met ‘CATfest’: filmfestival met Ieperse katten

Door corona is er dit jaar geen Kattenstoet in Ieper, maar de Kattenstad pakt uit met een primeur: CATfest, het eerste filmfestival met katten in de hoofdrol. De sterren van het festival, de katten, kregen gisteren eeuwige roem op een ‘Catwalk of Fame’.

Eén van de sterren is Tarzan. “Het is een Scottish Fold, da’s een ras dat nu niet meer mag gefokt worden, omdat er in het verleden te veel mee gefokt is”, zegt Babette, het baasje van Tarzan. “In de film probeert hij uit een glas water te drinken, maar door z’n dikke hoofd lukt dat niet.”

De kat bleek een kater

Ook Clementine, de kat van Diederik, kreeg in een rol in de kattenfilm van de stad.  “Het is een rode, oranje kat. Clementine, zoals sinaasappeltje, lag dus voor de hand. Toen we ermee naar de dierenarts gingen, bleek het een mannetje te zijn. Dan blijft er nog Clement over, maar in deze genderneutrale tijden is Clementine ook goed.” Tijdens het filmfestival is hij te zien onder de douche. “Dat is een van de filmpjes die ik heb ingestuurd. Ze gaat ook effectief onder de douche, niet enkel voor de show. Ze doet het zeker niet met tegenzin.”

(Lees verder onder de foto.)

Diederik samen met Clementine, de kat die een kater bleek te zijn.
Radio 2

Nina is 11 jaar, maar een echte kattenliefhebster. “Ik hou super veel van katten. Ik ben een echte dierenvriend.” Haar kat Bucky steelt binnenkort ook de show tijdens CATfest. Daarom mocht Nina Bucky vereeuwigen op de Catwalk of Fame aan cultuurcentrum Het Perron, waar het kattenfilmfestival doorgaat op 5 december.

Nina vereeuwigt Bucky op de Catwalk of Fame.
Radio 2

Meest gelezen