Italiaanse gemeenschap uit Genk zamelt voor 40.000 euro aan hulpgoederen in voor slachtoffers van watersnood

De Italiaanse gemeenschap in Genk brengt voor zo'n 40.000 euro aan elektrische toestellen naar gezinnen uit Verviers en omgeving. Die werden afgelopen zomer zwaar getroffen door de wateroverlast. Het gaat om al om de derde hulpactie van de Italiaanse gemeenschap op enkele maanden tijd.  

Meteen na de watersnood zamelde de Italiaanse gemeenschap uit Genk al 500 liter passata, 300 kg pasta en 500 kg aan schoonmaakproducten in voor de slachtoffers van de ramp uit Verviers. Maar al snel volgende een nieuwe lading hulpgoederen, goed voor 400 gasvuurtjes, brandpasta en een nieuwe lading passata. Maar omdat er nog wat geld over was en de nood erg groot bleef, komt er nu een vervolg. Vrijdagochtend vertrekt er een vrachtwagen met 38 wasmachines, 8 droogkasten en 29 koelkasten naar Verviers. 

De toestand in Verviers is nog altijd schrijnend, ook na al die tijd

"Voor veel mensen is dat een ver-van-mijn-bedshow, maar de toestand is daar nog altijd schrijnend", vertelt Vincenzo Bongiorno. "Zelfs na al die tijd." Een elektrozaak uit Hoeselt heeft zijn schouders mee onder de actie gezet, samen met het bisdom Hasselt. Daardoor kon het actiecomité 75 elektrische toestellen op de kop tikken. "In tijden van nood stellen gezinnen de grote uitgaven uit. Maar een wasmachine kan je niet missen. De huizen zijn zo muf, dus je kleren kunnen drogen in een droogkast is voor die mensen daar echt geen luxe." 

Vincenzo Bongiorno

Meest gelezen