Facebook Eptic

Michaël Bella (dj Eptic) uit Waasmunster genomineerd voor Grammy Award, belangrijkste muziekprijs ter wereld

Michaël Bella uit Waasmunster is als dj Eptic genomineerd voor een Grammy Award. Dat is een prestigieuze Amerikaanse muziekprijs. Bella sleepte de nominatie in de wacht omdat hij meewerkte aan de plaat "Shockwave" van producer Marshmello. Het album is genomineerd als beste dance en elektronische muziek van het jaar. "Zonder de coronacrisis was er geen sprake van een samenwerking."

"Ik zat gewoon in de living bij mijn ouders tv te kijken toen ik te horen kreeg dat ik genomineerd ben voor de Grammy's. Ik had pas door dat ik voor een Grammy Award genomineerd was toen ik allerlei berichten kreeg via de sociale media. Ik kon het eerst niet geloven", vertelt Michaël Bella bij Radio 2. In het dancecircuit is de jonge dj uit Waasmunster bekend onder de naam Eptic. 

"Vlak voor de coronacrisis ben ik in contact gekomen met de Amerikaanse producer Marshmello. Hij draaide al regelmatig muziek van mij. Het idee ontstond om iets samen te doen. Ik had tijd om aan allerlei projecten te werken want alle optredens en tours vielen weg door corona. Ik heb dus meegewerkt aan een nummer dat op de plaat "Shockwave" is gekomen. Dat album is nu genomineerd voor een Grammy en ik dus automatisch ook. Het is amper te geloven."

Bekijk hier de clip van het nummer dat Eptic maakte samen met de Marshmello:

"Ik ben in 2010 begonnen met Eptic en ik speelde toen vooral in België maar de laatste jaren treed ik vooral op in Amerika en Azië. Het blijft vrij underground, maar in de scene ben ik wel bekend", vertelt Bella. "Ik had nooit verwacht dat ik genomineerd zou worden voor een Grammy, toch niet zeker met wat ik doe. Dit is echt zot!"

"Heel mooi om op CV te zetten"

"Het is nog moeilijk om te zeggen dat ik nu veel meer geboekt zal worden.  De zomer zat eigenlijk sowieso al vol. Het is wel iets enorm moois om op je CV te zetten.  Ik ga proberen om naar de show te gaan in Amerika wanneer de prijzen worden uitgereikt. Dat wil ik niet missen." De uitreiking is er eind januari 2022.

Meest gelezen