Foto: De Liereman (Marc Driesen)

Kerstbomen te koop uit natuurgebied De Liereman: "Dennen moeten weg om heidevogels te beschermen"

Natuurgebied De Liereman, op de grens van Oud-Turnhout en Arendonk, verkoopt opnieuw dennen als kerstboom. De dennen moeten sowieso worden gerooid om het leefgebied van enkele zeldzame vogelsoorten te beschermen. Ze worden aangeboden voor 5 euro per stuk. "Mensen zijn steeds meer op zoek naar een duurzaam alternatief voor hun kerstboom", klinkt het. 

De dennenbomen worden niet speciaal gekapt om ze te kunnen verkopen als kerstboom. "De bomen moeten verwijderd worden uit de open heide om het leefgebied van zeldzame vogels zoals de boomleeuwerik en de nachtzwaluw te beschermen", vertelt Paulien Maes van bezoekerscentrum De Liereman. "Dat zijn allebei grondbroeders, die dus hun nesten maken op de grond."

Beluister het gesprek en lees hieronder verder.

Landschap De Liereman biedt al enkele jaren kerstbomen aan. "Mensen zijn steeds meer op zoek naar een duurzaam alternatief voor hun kerstboom", legt Maes uit. "We zijn heel blij dat we kerstbomen kunnen aanbieden die de natuur zo min mogelijk belasten." 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Het gaat om grove dennen, die weinig naalden verliezen. Ze zijn vanaf nu te koop voor 5 euro aan het bezoekerscentrum van De Liereman. Er zijn verschillende formaten, je mag er zelf eentje uitkiezen. De opbrengst gaat naar het natuurgebied.

Meest gelezen