Nederlanders kopen massaal vuurwerk over de grens na nieuw vuurwerkverbod

Vuurwerkwinkels in Baarle-Hertog, net over de grens, krijgen weer veel Nederlanders over de vloer. Dat komt omdat er sinds vrijdag in Nederland een vuurwerkverbod van kracht is, net als vorig jaar. Dat meldt RTV. Vuurwerk kopen en verkopen mag niet meer bij onze noorderburen. Dus steken Nederlanders de grens over om vuurwerk te kopen. 

In Baarle-Hertog zijn er zes vuurwerkwinkels, die traditioneel ook heel wat Nederlandse klanten lokken. Zelfs nu er een verbod op vuurwerk kopen en verkopen geldt in Nederland, komen Nederlanders massaal hun voorraad inslaan over de grens. "Met het verbod zou je verwachten dat er geen Nederlanders meer zouden komen", zegt burgemeester Frans De Bont (Forum+). "Maar afgelopen zondag bleek toch dat het nog altijd redelijk druk was in onze vuurwerkwinkels."

Ook bij Dolfijn Vuurwerk zien ze hun verkoop stijgen. "Voor veel mensen hoort vuurwerk bij de eindejaarsperiode, dus kopen ze het toch. Het is traditie", vertelt Jeroen Cornelissen, de uitbater van Dolfijn Vuurwerk. Hij vreest wel dat ook in ons land vuurwerk verboden zal worden tijdens oudejaar. In dat geval hoopt hij op een financiële compensatie van de overheid.

Meest gelezen