Foto ter illustratie

Brusselse politie doet tientallen huiszoekingen in drugsonderzoek: 27 verdachten opgepakt

De Brusselse politie heeft vanmorgen verschillende huiszoekingen gedaan in een drugsonderzoek. Er zijn 27 verdachten opgepakt. Er zijn drugs, wapens en cash geld in beslag genomen.

"Onze lokale recherche sectie drugs is al maanden intensief bezig met een onderzoek, en in dat kader zijn er vanochtend vroeg verschillende huiszoekingen gebeurd", aldus Sarah Frederickx, woordvoerster bij de zone Brussel Zuid, vanmorgen net na de gerechtelijke actie. "We spreken over tientallen huiszoekingen (...) Het ging voornamelijk over Brussels grondgebied, de hoofdmoot lag in onze zone, in Anderlecht. Maar ook in andere gemeentes zijn we tussengekomen, met steun van andere zones en ook bijstand van de federale politie."

Onze recherche is al maanden intensief bezig met een drugsonderzoek

Sarah Frederickx, politiezone Brussel Zuid

Later vanmiddag communiceerde het parket dat er 27 mensen zijn opgepakt bij in totaal 23 huiszoekingen. De politie heeft een kleine tien kilogram cannabis, iets meer dan 400 gram cocaïne en 180.000 euro aan cash geld in beslag genomen. Er werden ook wapens aangetroffen. Bij sommige huiszoekingen zorgden de speciale eenheden voor steun, wegens de mogelijke aanwezigheid van wapens. 

Meest gelezen