Jonas Hamers / ImageGlobe

Postbedeling in Zaventem loopt moeizaam door personeelstekort en zieken

Er zijn heel wat problemen met de postbedeling in Zaventem en de omliggende gemeenten. In het verdeelcentrum in Kortenberg is er te weinig personeel en zijn er zieken. Deze zomer werd er nog gestaakt uit protest tegen de te hoge werkdruk. Ondanks alle inspanningen van Bpost zijn de tekorten nog niet helemaal weggewerkt. Ook de uitnodigingen voor de boosterprik lopen daardoor vertraging op.

Inwoners van Zaventem en omliggende gemeenten krijgen maar met mondjesmaat hun post in de brievenbus. De oorzaak ligt bij het personeelstekort in het distributiecentrum van Bpost in Kortenberg, waar afgelopen zomer nog werd gestaakt uit protest tegen het personeelstekort. "Het personeelstekort is nog niet volledig opgelost. Er zijn afspraken gemaakt en we blijven zoeken, maar de magische toverformule is er vandaag nog altijd niet”, zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo van Bpost.

Veel ziek personeel

Maar dat is niet de enige reden: “Vorige week zijn er inderdaad opnieuw wat problemen geweest door verschillende ziektegevallen en is er post blijven liggen. Dat zou nu stilaan opgelost moeten zijn.” 

Bpost zoekt naar oplossingen door contracten af te sluiten met onderaannemers en jobstudenten als vervangers, zodat mensen toch tijdig hun post thuis bezorgd krijgen.  De wachttijd loopt momenteel op tot twee weken.

Ook de uitnodigingen voor de boosterprik lopen daardoor vertraging op. De gemeente adviseert via hun Facebookpagina hun inwoners ook online in de gaten houden wanneer ze moeten gaan voor hun boosterprik.

Meest gelezen