Rechter legt tv- en radiopresentator Chris Dusauchoit voorwaarden op na burenruzie

Chris Dusauchoit mag van de rechter de komende twee jaar geen contact hebben met zijn buurman met wie hij al jaren ruzie heeft. Hij mag daarover ook geen berichten meer verspreiden in de media.

Dusauchoit verscheen voor de rechter in verband met een burenruzie die al heel lang aansleept. Dusauchoit woont in Sint-Pieters-Rode bij Holsbeek, en klaagt al jaren over een vliegenplaag die veroorzaakt zou worden door zijn buurman, een veehouder. De buurman werd ondertussen ook al veroordeeld omdat hij de milieuregels niet respecteert. 

Maar nu heeft de rechter aan Dusauchoit een contactverbod met zijn buurman opgelegd na ongepaste sms'en die hij naar zijn buur stuurde. Dat ging van: "Ik zal je lever opeten met een lekkere Chianti erbij” tot "Kom eens op de koffie bij de buren, hun honden zitten voor je klaar.” Dusauchoit zei dat er sprake was van uitlokking en dat de berichten in een opwelling verstuurd waren. Maar de rechter oordeelde dat hij met dergelijke berichten zwaar over de schreef is gegaan en daarom legde hij een contactverbod op. 

Meest gelezen