Radio 2

Toch geen nieuwe naam voor Menapiërspark Sint-Niklaas: te weinig stemmen voor andere voorstellen

Het gemeentepark in Nieuwkerken-Waas, bij Sint-Niklaas, behoudt zijn naam: Menapiërspark. Die naam kreeg het nadat er vorig jaar restanten van de Keltische stam, de Menapiërs, werden teruggevonden. Dat was tegen de zin van enkele buurtbewoners. Zij mochten van de stad een nieuwe naam kiezen, maar hun voorstellen leverden te weinig stemmen op.

Nadat archeologen vorig jaar huizen en graven van de Keltische stam, de Menapiërs, vonden aan het gemeentepark van Nieuwkerken-Waas, besloot de stad Sint-Niklaas om het park ernaar vernoemen. Al waren niet alle inwoners blij met die naam. Daarom mochten ze van het stadsbestuur zelf nieuwe namen voorstellen. In totaal kwamen er 100 ideeën binnen, zoals "Schapenkoppenpark" en "Klompenpark". Uiteindelijk haalde de naam "Menapiërspark" het met 254 stemmen, iets meer dan "Schapenkoppenpark", die naam kreeg 231 stemmen. 

"Onbekend bij jonge mensen"

Niet iedereen legt zich neer bij het behoud van de naam voor het park. "Oudere mensen hebben misschien wel iets gehoord van de Menapiërs tijdens de geschiedenislessen, maar jonge mensen zegt het helemaal niets. Het zou beter een echte Nieuwkerkse naam krijgen", klinkt het bij een buurtbewoonster.

Het gemeentepark is 32.000 vierkante meter groot en omvat een groot bos, een bloemenweide en een schapenweide. Mensen kunnen er via infoborden meer te weten komen over hoe de Keltische stam er vroeger leefde.

 

Meest gelezen