Vavato

Veiling oude kerstverlichting in vorm van iconische letters "B" in Brugge brengt 17.000 euro op

De veiling van de oude kerstverlichting van Brugge heeft onverwacht veel opgebracht. Maar liefst 17.000 euro. De veiling kwam er op vraag van de Bruggelingen zelf.

De verlichting hing 35 jaar lang tijdens elke kerstperiode in de Brugse straten. Het zijn letters "B" van anderhalve meter groot. De stad Brugge vernieuwde de kerstverlichting, maar merkte dat er veel vraag was naar de oude verlichting. Brugge verkocht 38 van die grote letters via een veilingshuis. Kandidaten konden bieden. 

Het hoogste bod was 1.050 euro. Bart De Beir van het Brugse bedrijf Light Up Your Party kocht er 2 voor 500 euro per stuk: "We verhuren verlichting en we wilden zeker zo'n iconische Brugse B in ons gamma hebben. Mensen kunnen die nu huren voor een jaar of voor een kortere periode bij ons. Anders gebruik ik hem zelf, want het is wel een stuk om mee te pronken."  

Meest gelezen