Radio 2

Zware brand legt vier kunstateliers van begijnhof in Gent in de as, niemand raakt gewond

Een zware brand heeft vier ateliers volledig in de as gelegd in het begijnhof in de Lange Violettestraat in het centrum van Gent. Er vielen geen gewonden. De brandweer wist de andere ateliers te redden.

De brand ontstond rond 6 uur vanmorgen. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al door de ramen en het dak van het gebouw, dat uit 16 verschillende kunstateliers bestaat. "Omdat het om een zeer oud gebouw gaat, was het niet gecompartimenteerd", klinkt het bij de brandweer. De brandweer kon het merendeel van de ateliers vrijwaren, maar vier werkplaatsen gingen in vlammen op. 

Niemand geraakte gewond, maar de schade aan het gebouw is erg groot. Volgens de eerste vaststellingen is de brand accidenteel ontstaan. De brandweer moest tot 10 uur nablussen en hield een team ter plaatse ter bewaking van het pand. Zo kan bij een heropflakkering meteen ingegrepen worden. De Lange Violettestraat bleef urenlang afgesloten voor het verkeer.

Foto Brandweer Zone Centrum

Meest gelezen