Voetbalclub KVK Tienen krijgt nieuwe grasmat: "Overstroming vernielde deze zomer het hele veld"

In het voetbalstadion van KVK Tienen zijn ze begonnen met het vernieuwen van de grasmat. Die was helemaal vernield na de watersnood van afgelopen zomer. Niet alleen het voetbalveld maar ook het stadion liep toen onder water. 

Bij het noodweer midden juli trad de Gete buiten haar oevers. Het voetbalstadion van KVK Tienen liep onder water en er kwam ook heel wat modder mee uit de rivier. Daardoor werd het voetbalveld, dat uit kunstgras bestaat, helemaal vernield."De grasmat was zo zwaar beschadigd dat ze volledig vervangen moest worden. En daar zijn we vandaag mee begonnen", zegt schepen in Tienen, Wim Bergé.

De beschadigde grasmat wordt eerst verwijderd. "De grasmat wordt in stukken geknipt en dan voeren we die af om te recycleren", vertelt de schepen. "Daarnaast wordt ook de fundering afgegraven zodat die opnieuw kan opgebouwd worden. Ook de kleedkamers worden aangepakt, maar dat zijn werken die nog wat langer zullen duren."

"De kosten zijn gedekt door de verzekering maar er zal nog bij geïnvesteerd worden door de stad Tienen", zegt Bergé. "Het voetbalstadion is eigendom van de stad en er is beslist om het stadion helemaal in orde te zetten na de wateroverlast. We hopen tegen eind december klaar te zijn met de werken, zodat KVK Tienen in de terugronde de matchen in het eigen stadion kan spelen en niet meer naar het veld van Sint-Truiden moet."

Meest gelezen