Voor het tweede jaar op rij geen jaarmarkt in Lennik: "Jammer van het vele werk"

Door het hoge aantal coronabesmettingen wordt de jaarmarkt in Lennik ook dit jaar afgelast. Dat heeft de gemeente beslist samen met het jaarmarktcomité. “Jammer van het vele werk dat we er al ingestoken hebben, want we wilden tot op het laatste moment een schitterende jaarmarkt organiseren”, klinkt het.

Vorige week zat het jaarcomité nog samen met de gemeente om concrete maatregelen af te spreken voor het verloop van de jaarmarkt van volgende week zaterdag. Maar door het snel toenemende aantal coronabesmettingen in het Pajottenland werd nu beslist om de jaarmarkt af te gelasten omdat de veiligheidsmaatregelen niet gegarandeerd kunnen worden.

Marc Govaert, voorzitter van de jaarmarkt in Lennik, reageert teleurgesteld:  "Het is heel spijtig om dit te moeten beslissen, maar door de stijgende coronacijfers in de streek zou het onverantwoord zijn om er nog mee verder door te gaan. Het  jaarmarktcomité draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers en het zou ontzettend veel werk zijn om de bijkomende maatregelen goed uit te voeren.”

Het is al het tweede jaar op rij dat de Lennikse jaarmarkt afgelast wordt door corona. “In ieder geval nodigen we iedereen nu al uit op de spetterende editie die hopelijk volgend jaar kan doorgaan op 26 november“, besluit Govaert.

Meest gelezen