Ziekenhuis Geel wordt Planeet Goudgeel voor kinderen: figuren als vrolijke Cheese en pechvogel Teo moeten hen geruststellen

Ziekenhuis Geel heeft de kinderafdeling omgedoopt tot Planeet Goudgeel. Jonge patiënten komen er meteen terecht in een avontuurlijke wereld met grappige figuren, zoals de vrolijke Cheese en pechvogel Teo. Op die manier wil het ziekenhuis angst wegnemen bij kinderen. Wanneer kinderen rustig zijn, kunnen artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners hun werk ook beter doen, klinkt het. De nieuwe belevingswereld werd uitgewerkt, omdat Ziekenhuis Geel een nieuw kinderziekenhuis wil bouwen.

Een bezoek in het ziekenhuis kan voor veel kinderen een beangstigend of overdonderend zijn. Daarom heeft Ziekenhuis Geel nu kleurrijke figuren aangebracht op de muren van de kinderafdeling en andere plaatsen waar veel kinderen komen. Die moeten de aandacht van de kinderen afleiden van onder meer spuitjes en scanners. 

Als kinderen naar het ziekenhuis komen, maken ze een reis naar Planeet Goudgeel. Daar worden ze verwelkomd door de vrolijke Cheese. Pechvogel Teo heeft dan weer allerlei ongelukjes en voelt zich niet altijd goed. Rode raketjes wijzen de weg naar de planeet. 

Meest gelezen